Uthyrningspolicy

En rättvis och korrekt uthyrningsprocess, är en förutsättning för att skapa goda kundrelationer. Våra kunder ska ha flera möjliga kommunikationsvägar, för att finna ett boende, som uppfyller deras önskningar eller behov. Alla kunder som finns i kön, erhåller samma antal poäng, 1 poäng/ködag.

Uthyrningsregler

För att du ska kunna erbjudas en lägenhet, måste du först registrera/anmäla dig som bostadssökande till vår intressebank, via vår hemsida, telefon eller vid personligt besök vid vårt kontor i Harmånger.

Du erhåller poäng efter hur lång tid, som du har stått i kö. När en lägenhet av rätt storlek, inom önskat bostadsområde blir ledig, kan du anmäla intresse till den. Sen erbjuds det en visning av lägenheten till de tre personer som har flest poäng och uppfyller våra övriga krav, den lediga lägenheten. Tackar dessa nej, erbjuds lägenheten till de nästa intressenter, i en fallande ordning, efter kö-poäng, o.s.v.

OBS! Efter 3 stycken obesvarade lägenhetserbjudanden kommer din funktion att lämna in intresseanmälan att spärras i 6 månader.

En intresseanmälan är aktiv för en period av tolv månader. Du förlänger abonnemanget för en ny period varje gång som du ändrar dina registreringsuppgifter och sen sparar uppgifterna eller kontakta oss så hjälper vi dig. Du kan maximalt anmäla intresse för tre lägenheter. Erbjuds Du ett kontrakt på lägenheten som du tackat JA till, tappar du din plats i kön, samt dina poäng och måste göra en helt ny registrering, för att anmäla intresse till en annan lägenhet.

Vår kundbedömning:

Du ska ha fyllt 18 år och vara myndig inte ha några skulder hos kronofogden, eller betalningsanmärkningar. Inga hyresskulder.
Ha en regelbunden inkomst t.ex. lön, a-kassa, pension minst 6 månader framåt.
Ha goda referenser från tidigare hyresvärd.
Ha hemförsäkring.
Intresseanmälan är personlig och kan inte överlåtas på annan person.

Kreditupplysning tas på alla bostadssökande för att kontrollera eventuella betalningsanmärkningar och betalningsförmåga.

Vi på Nordanstigs bostäder AB förbehåller oss rätten att göra avsteg från kö-reglerna, oberoende av kö-poäng.

Uthyrning i andra hand och överlåtelse

Uthyrning i andra hand är tillåtet för en begränsad period, men ska alltid godkännas av hyresvärden. Kontakta oss så får Ni en ansökan att fylla i.

Överlåtelse av lägenhetskontrakt vid separation eller dödsfall ska alltid godkännas av hyresvärden.

Uthyrningspolicyn finns även under fliken Mitt Boende