Ny bostads-vd lockas av utmaningar

Bildtext saknas

Det är utmaningen och bolagets potential som lockar till chefsposten i Nordanstigs Bostäder AB. I december tillträder Anette Bergman som bolagets nya vd, i samband med detta blir hon även vd för Nordanstigs fjärrvärme AB. Hon bidrar med stor branschkunskap och har erfarenhet från komplexa uppdrag i olika kommunala bolag.

För långsiktighet är det viktigt att driva ett allmännyttigt bostadsbolag affärsmässigt men det utesluter inte att man också leder och fattar beslut med mänsklighet och omtanke, säger Anette Bergman. Särskilt viktigt, säger hon, är att skapa en positiv arbetsplats där medarbetarna känner sig motiverade och trygga.

Anette Bergman har de senaste 15 åren haft flera chefsbefattningar inom fastighetssektorn. För närvarande är hon vd för SKIFU AB, Sundsvalls kommuns fastighetsutvecklingsbolag. Under sju år var hon ekonomichef och chef för affärsstöd i Mitthem AB, Sundsvalls allmännyttiga bostadsbolag. Under en period var hon också tillförordnad vd i Mitthem AB. Sammantaget har hon lång erfarenhet av styrning av kommunala bolag och fastighetsekonomi, liksom kunskap om fastighetsutveckling och byggprojekt.

Hon tar nu över ett bolag som under de senaste åren dragits med minusresultat. På vissa orter i Nordanstig finns ett överskott av lägenheter, medan det i andra delar behöver byggas. Det var delvis de frågeställningarna som fick Anette Bergman att tacka ja när hon blev erbjuden tjänsten som ny vd i Nordanstigs Bostäder.

– Jag trivs väldigt bra med utmaningar och ser stor potential. Jag är övertygad om att jag, tillsammans med medarbetarna, på sikt kan hitta nya möjligheter till att höja uthyrningsgraden. Nu ser jag fram emot att göra ett gott avslut i Sundsvall, sedan ska det verkligen bli spännande att ansluta till Nordanstig.

Förutom en magisterexamen i företagsekonomi har Anette Bergman en examen i medie- och kommunikationsvetenskap. Hon betonar vikten av prestigelös kommunikation, både internt och externt, som framgångsfaktorer i både ledarskap och i ett bolags utveckling.

– Jag är väldigt glad att Anette valt att arbeta med oss. Hennes kompetenser är precis vad vi tror behövs för att ta Nordanstigs Bostäder in i framtiden, säger Michael Wallin, styrelseordförande i bostadsbolaget.

Anette Bergman är i dag bosatt på Alnö utanför Sundsvall. Hon tillträder vd-tjänsten i december.

För mer information, kontakta:

Michael Wallin, styrelseordförande, 070-239 98 11.

Anette Bergman, tillträdande vd, 070-591 72 07.